Konya’nın gururu AKINSOFT’un hedefi : “Dünya' da yazılımın öncüsü olmaktır!..”

KONYA TİCARET ODASI Dergisi Röportajı

Yönetim Kurulu Başkanı ’nın Mesajı;

1995 yılında kurulan AKINSOFT; AKIN Yazılım Bilgisayar Ltd. Şti. şirketleştiği 4 Aralık 1996 tarihini Dünya Bilişimciler Günü olarak dünyaya armağan eden bir yazılım şirket olarak, bugünün vizyonunda yatan temelleri kuruluşunun bu ilk yıllarında atmış bulunuyor.
Kurulduğu yıldan bu yana sürekli değişen ve gelişen bir yapıya sahip olan AKINSOFT’un 2005 vizyonu; 300 kişi istihdam edecek potansiyele ulaşmak, Türkiye' de yazılımın öncüsü olmak. AKINSOFT ayrıca İstanbul yolu üzeri Su Deposu mevkiinde AKINSOFT Merkez Plaza inşaatını en kısa sürede tamamlayarak burada daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor.
2010 yılında ise; Türkiye’de UyduKent projesini hayata geçirerek beraberinde 30.000 kişiyi istihdam etmeyi amaçlıyor. Ve bu sayede de Dünya ‘da yazılımın öncüsü olmayı hedefliyor.
Büyük hedeflerle yola çıkan ve kısa sürede Konya’nın Gururu olan AKINSOFT’un başarılı Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın Yeni İpek Yolu Dergisi’nin sorularını şu şekilde cevaplandırdı.

- Firmanız AKINSOFT ‘u tanıtabilir misiniz?

1995 yılında kurulan AKINSOFT; AKIN Yazılım Bilgisayar Ltd. Şti. şirketleştiği 4 Aralık 1996 tarihini Dünya Bilişimciler Günü olarak dünyaya armağan eden bir yazılım şirketi olarak; Ülkemizde çok yeni bir sektör olan "yazılım" konusunda son derece hızlı bir gelişme göstererek günümüzde Türkiye'nin;

· ürün yelpazesi,
· yetkili satıcı ağı,
· servis destek kanalları ile,
en büyük markaların arasında yerini almıştır.

Sektörel ve Ticari Muhasebe programları pazarında faaliyet gösteren AKINSOFT, on yıllık gelişme süreci içinde; alanlarında ürettiği markalar ile sektörün öncü kuruluşudur. Sürekli gelişen ve yerli-yabancı firmaların sıkı bir rekabet içinde yaşadıkları bu pazarda, ürün çeşitliliğini artıran, bunun yanında geleneksel ürünlerini geliştiren bir firma olarak AKINSOFT, Türk Ekonomisinin dinamiklerine uygun yüksek teknoloji gerektiren tasarımlara yönelmiştir.

AKINSOFT pazarlama politikası ile Türk bilişim sektörünün önde gelen satış firmalarına işbirliği ve iş ortaklığı kapılarını açmıştır. Kuruluşumuz bugün, Türkiye geneli için yaygın ve aktif satış kanalları, eğitim merkezleri, destek noktaları oluşturabilmiş nadir şirketlerden biridir. İşletmemiz bugün 80 ‘i aşkın yazılımı ile sektörün öncüsüdür.
Misyonumuz; Müşterilerine en iyi hizmeti ve desteği sunmak adına önce tüm Türkiye`de, sonra tüm Dünya`da AKINSOFT Çözüm Ortağı Ağı’ nı kurmak ve tüm sektörlere teknolojiyi eriştirmek.

Vizyonumuz; “İnsana ve insanlığa değer verilmeyen köşe kalmasın!” ilkesini prensip edinerek; Türk yazılımının öncüsü olmak. Dünya`ya; Türkiye adına biz de varız demek.

- 80 ‘in üzerinde dediğiniz bu geniş arşiviniz ile AKINSOFT ürünleri kaç grupta toplanmaktadır?

AKINSOFT, üç ana grup altında toplanan ürünler sunmaktadır. Bunlar;
1. Sektörel Paket programlar;
2. Ticari Otomasyon Sistemleri;
3. ERP Çözümleri; E-Business

AKINSOFT ürünlerinin genel özellikleri; modüler yapıda olması, parametrik yapısı ile esneklik sağlaması, güçlü yapısı ve kullanım kolaylığıdır. En küçüğünden en büyüğüne kadar tüm AKINSOFT ürünlerinde aynı kullanım mantığı hissedilir.

- Bir Performans Yönetim Sisteminizin olduğunu öğrendik. Bu konu hakkında biraz bilgi alabilir miyiz ?

Tüm Türkiye’deki Çözüm ortaklarımızın katıldığı ve performans yönetiminin amaç edildiği bu sistem ile profesyonel bir yönetim sistemi kurmuş bulunmaktayız. Performans Yönetim Sisteminin ana kriterleri esas alınarak Çözüm Ortaklarımız çalışmalarına göre bonus hak etmektedirler ve bu kriterler üzerinden bonus kazanmaktadırlar. Çözüm Ortaklarımız kazandıkları bu bonusları ile ilgili dönemin sonunda derecelerine göre başta son model bir araba olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilmektedir. Bu sayede daimi bir aktiflik, üstün motivasyon ve süreklilik sağlanmış olmaktadır.

2005 yılı Temmuz ayının sonunda sona eren I. Bonus Dönemimiz; Geçtiğimiz Eylül ayında Antalya – Belek’teki 5 yıldızlı Atlantis Otelde 300 kişinin katıldığı, 3 gün süre ile düzenlen Bilişim Zirvesi adlı panelde Performans Yönetim Sistemine göre dereceye giren çözüm ortaklarımız, ödüllerini almışlardır.

- Ülke genelinde bu sisteme bağlı lider bayi ağınız olduğunu biliyoruz. Bayilik sisteminizle ilgili bilgi verebilir misiniz?

Günümüzde (22.10.2005) AKINSOFT programlarının satışı ile yetkili;
AKINSOFT ’a bağlı 79 ilde; 2 bölge müdürlüğü, 29 bölge bayi, 14 ana bayi, 620 bayi ve 402 satış noktası ile toplam 1067 çözüm ortağı vardır. Her geçen gün artan bu sayı ile tüm Türkiye’de hızla yayılmaktadır. Hedef: 2006 yılı başlarında yurt dışına da yayılarak bayilik ağını hızla genişletmektir.

- Geçtiğimiz yıl Interpro tarafından yapılan Türkiye ‘de İlk 500 Bilişim Şirketi sıralamasında yer aldığınızı gördük. Bu konuda söylemek istedikleriniz nelerdir?

İnterpro tarafından, pazarın son yıllarda için de bulunduğu bütünleşik yapı ele alınarak şirketler arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre İlk 500 Bilişim Şirketi sıralamasında, ilk 3 ‘te Türk Telekom, Turkcell ve Telsim yer almaktadır. Şirketimiz bu sıralamada İlk 500 Bilişim Şirketi arasında yerini almıştır. Bunu ulusal bir başarı olarak nitelendiriyoruz. Bu bağlamda ilimiz için hedefimiz 2005 yılında kendi kategorisinde vergi rekortmeni adaylığıdır.

- Ayrıca 2004 yılı yüksek düzeyde Gelir / Kurumlar Vergisi beyan ederek Konya Ticaret Odasından Takdirname ile de ödüllendirilmişsiniz. Bu konudaki söylemek istedikleriniz nelerdir?

Ticarette toplumsal hayatın en önemli gerçeklerinden biri olan vergi yükümlülüğünü kazanca dayalı bir ticari sorumluluk ve ülke ekonomisine katkı olarak görüyoruz.

2004 yılında Kurumlar Vergisi beyanı ile işletmemiz; AKINSOFT; AKIN Yazılım Bilgisayar Ltd. Şti. Konya Ticaret Odası tarafından "yüksek düzeyde Kurumlar Vergisi beyanı ile ülke ekonomisine yapılan katkı ve başarı" yazıları ile "TAKDİRNAME" ile ödüllendirilmiştir.

Konya Ticaret Odasının, mali başarı olarak gördüğümüz bu yükümlülüğümüz ile, işletmemizi onure eden TAKDİRNAME'lerinden dolayı teşekkür ederiz.

- Oldukça başarılı bir vizyona sahip işletmeniz, öyle sanıyorum 2006 yılında alanında çığır açacak bir proje ile yıla damgasını vuracak. Projenin kapsamından söz eder misiniz?
Evet. Biz bunu AKINSOFT Wolvox E-Business yani faaliyet konusu modulleri ile (E-Business, ERP, MRP, MRPII, CRM, DRP) olarak adlandırıyoruz.
AKINSOFT Wolvox E-Business, temelde üretim ve finans sistemi ile tam entegre çalışacak tümleşik bir ERP (Enterprise Resource Planing – Kurumsal Kaynak Planlaması) yazılımdır. AKINSOFT Wolvox E-Business sistemi işletmelerin malzeme yönetimi, malzeme ihtiyaç planlaması, kapasite ihtiyaç planlaması, maliyet muhasebesi, genel muhasebe, üretim kontrol ve kalite kontrol sistemlerinin yanında planlama, bütçe, bakım, personel (insan kaynakları) ve ön muhasebe modüllerini de kapsayacaktır.
İç ihtiyaçları bildiği kadar dış pazarı ve iş süreçlerini de çok iyi araştıran bir firma olarak AKINSOFT; Global ekonomin dinamiklerine uygun ileri teknoloji gerektiren çözümler sunma politikasını bu ürünü ile ön plana çıkarma hedefindedir.
AKINSOFT Wolvox E-Business; Türk Cumhuriyetleri için dil desteği, ayrıca AKINSOFT Dil Editörü ile de istenilen dile kolayca uyarlama imkanı sunacaktır.

................................................................................................................................................................

mavi gücü hissedin !..