AKINSOFT III.Bölge Bayi Toplantısı Konya'da Gerçekleşti

BİLİŞİM DEVLERİ KONYA'DA BULUŞTU

“Pazarın son yıllarında içinde bulunduğu bütünleşik yapı ele alınarak yapılan, ilk 500 bilişim şirketi arasında yer alan, Ülkemizde çok yeni bir sektör olan “yazılım” konusunda son derece hızlı bir gelişme göstererek günümüzde Türkiye’nin; ürün yelpazesi, yetkili satıcı ağı, servis destek kanalları ile en büyük markaları arasında bulunan AKINSOFT’un  bu yıl 3.’sünü düzenlediği Bölge Bayi Toplantısı 14.04.2006 – 16.04.2006 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilildi.

Türkiye çapında 1200’ü aşkın çözüm ortağına, 40’ı aşkın sektörde on binlerce müşteriye sahip AKINSOFT’un, bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiği Bölge Bayi Toplantısına, Türkiye’nin 39 ayrı bölgesinden 80 kişi katıldı.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerden sonra ERP – MRP yazılımına giren, 8 ülkede dış ticaret çalışmalarını başlatan, 85’in üzerinde program arşivine ve 11 yıllık deneyime sahip AKINSOFT’un, Bilişim devlerini buluşturduğu toplantının konularını, bayilik yapılanması, performans yönetim sistemi, program eğitimi, pazara hakim olma, reklam çalışmaları, AKINSOFT Ar-Ge çalışmaları ve piyasaya yeni sürmeye hazırlandığı ERP yazılımı olan Wolvox    E – Business oluşturdu.

Metin Kutusu:
AKINSOFT III. Bölge Bayi Toplantısının 15.04.2006 Cumartesi günü 17.00 – 19.00 saatleri arasında basına açık yapılan kısmında, kamuoyuna; “AKINSOFT, 11 yıl önce küçücük bir alanda kurulduğunda kendisine 2005 yılı vizyonunu belirlemişti. Bu vizyonda, kategorisinde vergi rekortmeni olmak, Dış Ticaretin temellerini atmak, bünyesinde 300 kişi istihdam edebilecek potansiyele ulaşmak ve Türkiye’de yazılımın öncüsü olmak vardı. Bu gün AKINSOFT Konya Ticaret Odası tarafından ‘Yüksek Düzeyde Kurumlar Vergisi ‘ beyanı ile Takdirnameyle ödüllendirildi. 8 ülkede dış ticaret çalışmalarını başlattı. Şu anda 2400 metre kare arsaya 3300 metre kare kapalı alan üzerine inşa edilen ve Temmuz ayında bitmesi beklenen plazamıza 300 personel istihdam edebilecek potansiyele ulaşıyoruz. Türkiye’nin en geniş program arşivine sahibiz ve biz bütün bunları kendi öz sermayemizle gerçekleştirdik. AKINSOFT şirketleştiği 4 Aralık 1996 tarihini Dünyaya “ Dünya Bilişimciler Günü “ olarak armağan ederken hiçbir zaman hayal kurmadı. AKINSOFT kendi bünyesinde sağladığı disiplin, hedeflediği amaç ve inandığı ilkelerden asla taviz vermeyecektir. Biz Doğru ve dürüst çalışma prensibimizle sadece Türkiye’deki işletmelere değil, Tüm Dünyaya model olmayı hedefledik. Bu hedefle, Ticari Kaygılar gütmediğimizi açık olarak ortaya koyduğumuza inanıyoruz.  Para kazanmak çok kolaydır; ancak, insana ve insanlığa değer vererek , bu anlayışı gerçekten benimseyerek para kazanmak herkesin kolay kolay  göze alabileceği bir anlayış değildir.  AKINSOFT olarak küçük hedeflerin peşinde olsaydık, bu gün çok farklı bir konumda olurduk. Çok paralar kazanırken, insanlığı kazanmak adına giden yolda kendi değerlerimizi kaybederdik. Bizim amacımız, Türkiye’yi teknolojik gelişmelerle Dünyaya taşırken AKINSOFT ‘un değerlerini Dünyaya benimsetmektir. 2005 yılı vizyonunu başarıyla gerçekleştiren AKINSOFT ‘un sıradaki hedefi 2010 yılı vizyonu Uydu kent projesini gerçekleştirmektir. Bu proje ile amaç bilişim şehri kurarak, Dünya yazılımının öncüsü olmaktır. AKINSOFT ‘un bir diğer hedefi ise robot teknolojisini getirmektir. Elimizi attığımız her alanda, hayatımızı kolaylaştıracak robotları günlük yaşamımıza dahil etmektir. Sonuç olarak AKINSOFT, asla küçük hedeflerin peşinde koşmayacak, teknolojinin ulaşmadığı tek bir köşe bırakmayacak ve Dünya yazılımının kalbini AKINSOFT ‘ ta attıracaktır.” mesajı verildi.

AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Özgür AKIN’ın konuşmasını, AKINSOFT Kalite Kontrol Sorumlusu Hasan ONGUN’un bir ERP yazılımı olan AKINSOFT’un yeni projesi Wolvox E – Business hakkındaki konuşması izledi.

Temelde üretim ve finans sistemi ile tam entegre çalışacak tümleşik bir ERP  (Enterprise Resource Planing – Kurumsal Kaynak Planlaması) yazılımı olan AKINSOFT Wolvox E – Business, toplantının en çok dikkat çeken konularından biri oldu. AKINSOFT Wolvox E-Business sistemi, işletmelerin malzeme yönetimi, malzeme ihtiyaç planlaması, kapasite ihtiyaç planlaması, maliyet muhasebesi, genel muhasebe, üretim kontrol ve kalite kontrol sistemlerinin yanında planlama, bütçe, bakım, personel ( insan kaynakları ) ve ön muhasebe modüllerini de kapsamakta, Türk  Cumhuriyetleri  için dil desteği, ayrıca AKINSOFT Dil Editörü ile de istenilen dile kolayca uyarlama imkanı sunmaktadır.  İç ihtiyaçları bildiği kadar dış pazarı ve iş süreçlerini de çok iyi araştıran AKINSOFT; Global ekonominin dinamiklerine uygun ileri teknoloji gerektiren çözümler sunma politikasını bu ürünü ile ön plana çıkarmayı hedeflemektedir.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Bölge Bayi Toplantısı, 2010 yılındaki vizyonu Uydu Kent Projesini gerçekleştirip 30.000 personel istihdam etmek olan AKINSOFT’un, 2005 yılı vizyonunda yer alan Temmuz ayında bitmesi beklenen ve 300 personelin istihdam edilmesi planlanan plazasına hareket ve vedalaşmanın ardından 16.04.2006 Pazar günü sona erdi.”

Not : Daha fazla bilgiye,
  http://www.hardwarehaber.com/haberbak.php?id=1284 sayfasından ulaşabilirsiniz.