AKINSOFT Etkinlikler
Altuntaş Makina AKINSOFT Ayrıcalığını Yaşayanlar Arasında


ALTUNTAŞ

Öncelikle röportaj talebimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bize biraz kendinizden ve firmadaki görevlerinizden bahsedebilir misiniz?

Öncelikle hoş geldiniz, ben de size teşekkür etmek istiyorum. Bu ziyaretinizden dolayı beni ziyadesiyle mutlu ettiniz. Ben Mahmut ALTUNTAŞ. 1971 yılında Elazığ’da doğdum. Liseden sonra çalışma hayatına girdim. İlk olarak 1991 yılında Malatya Öz San Sanayi Sitesinde faaliyetlerimize başladık. Yılların verdiği deneyim ile yerli üretimi teşvik etmek ve ürettiğimiz ürünlerin dış pazarda satılarak ülkemize döviz girişini sağlamak amacıyla 2015 yılında üretim kapasitemizi artırmak amacıyla tesisimizi büyüterek Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde Malatya Altuntaş Makine İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanlıyla faaliyet göstermeye başladık. Firmamız her geçen gün büyüyen müşteri ağı, yılların vermiş olduğu birikim ve “Sermayesinde Güven Var” sloganını kendisine ilke edinerek yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Şahsım şirketimiz kurulduğundan itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmektedir. Ayrıca birikim ve becerilerimi kendi bünyemizde kurmuş olduğumuz Ar-Ge departmanımızla paylaşarak onlara tecrübelerimle yararlı olmaya çalışmaktayım.

Malatya Altuntaş Makina İmalat Sanayi hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

1999 yılında faaliyetlerine başlayan Altuntaş Makina bu gün 7000 m² kapalı alanda müşteri istek ve beklentilerine uygun makina üretimleri yapmaktadır. Altuntaş Makina kuruluşundan itibaren daima geleceği hayal edip planlamış ve buna uygun stratejiler geliştirerek hizmet vermeye özen göstermiştir. Unlu mamuller ve tatlıcılık sektörü için makina üretimi gerçekleştiren firmamız, gıda sektörünün gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurabilmesi için Ar-Ge ve tasarım çalışmaları ile başarı grafiğini her geçen gün yükseltmektedir. Kuruluşumuzda var olan yenilikçilik, müşteri odaklılık, sürekli büyüme ve rekabette bir adım önde olma felsefemiz 19 yıllık bir gelenek halinde sürmektedir. Avrupa standartlarında üretim yapan firmamız sadece imalat ve satış aşamasında kalmamış satış sonrası servis hizmetiyle de müşterilerin haklı güvenini kazanmıştır. Alanında uzman bir kadronun titiz işçiliği ile imal edilen ürünlerimiz, satış sonrası hizmetlerimiz ve kesintisiz teknik desteğimiz ile müşterilerimizin hizmetine sunulmuştur. Altuntaş Makina hiçbir başarının tesadüflere dayalı olmadığının bilinci ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de hep daha iyisi olma yolunda sürekli çalışarak, ürün yelpazesini genişletmek suretiyle yurtiçi ve yurtdışı başarılara imza atmaya devam edecektir. 

AKINSOFT Wolvox ile nasıl tanıştınız?

AKINSOFT Wolvox bizim için bir ihtiyaç olmasından dolayı doğdu. Şöyle ki şirketimizin her geçen gün büyüyen müşteri ağı ile birlikte artan iş hacmi ve yeni bir iş kolu olarak teknik servis ağımızın eklenmesi, markalaşmanın verdiği kurumsallaşma, şeffaflık ve açıklık ilkelerinin gereği olarak bu konu ile ilgili araştırmalarımız devam etmekteydi. Mali ve İdari İşler Müdürümüz olan Sayın Osman TOSUN’nun uzun süren araştırmaları sonucunda AKINSOFT Wolvox programında mutabık kaldık. Tanışma sürecimiz tamamen bu şekilde gelişmiştir.

Kullanmış olduğunuz Wolvox Programı firmanıza ne gibi katkılar sağladı?

Program bize tek pencere imkanı sağladı. Biraz açmak gerekirse şirketimizin örgütsel yapısı; dış ticaret ve pazarlama, satın alma yönetimi, muhasebe, insan kaynakları, mali ve idari işler ve teknik servis departmanı olmak üzere 6 bölümden oluşmaktadır. Bu departmanların bağımsız olarak yaptığı işlerin raporlanması ve takibi ile ilgili işlemlerin tek ekrandan yapılması imkanını sağladı. Bu yüzden önce AKINSOFT Malatya Ana Bayi Sayın Ercan Karaca ile Mali ve İdari işler Müdürümüz Osman TOSUN’a firmamızı AKINSOFT Wolvox ile tanıştırdığı için en içten duygularımla teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.

Program kullanmaya başladıktan sonra iş süreçlerinizde ne gibi değişiklikler gözlemlediniz?

Programı kullanmaya başladıktan sonra süreçlerde daha az zaman harcamaya ve daha hızlı sonuç almaya başladık. Biraz önce de dediğim gibi birimler arası kopukluk ve haberleşme sorunu ortadan kalktı ve tek ekrandan takip etme imkanı sağlandı. Evrak yükümüz ve kağıt kalabalığımız ortadan kalktı diyebilirim.

Programı yeni kullanmaya başlayacak kullanıcılara tavsiyeleriniz nelerdir?

Tavsiyem, programın herkes tarafından kullanılması gerektiği. Keşke daha önce tanışmış olabilseydik. Öyle ki her gün yeni bir özelliğini keşfediyoruz. Başlarda başka bir programa geçmenin sıkıntılarını yaşadık tabi ki ama zamanla sistemsel olarak her şey yerine oturunca programın size sağladığı rahatlığın farkına gözle görülür bir şekilde varabiliyorsunuz.

Son olarak AKINSOFT hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek ister ve bize zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürlerimizi sunarız.

AKINSOFT öncelikle yerli üretim yapan bir kurum. Dolayısıyla yerli üretime destek olmak gerekir diye düşünüyorum. Yazılım da dahil olmak üzere yabancı ürünlere çok para harcıyoruz ve bunun sonucunda da bin bir zorlukla ülkemize getirdiğimiz dövizi dış alımlarımız yoluyla tekrar veriyoruz. AKINSOFT’un bana ve işletme çalışanlarıma başka programlarda bulamayacağım özellikler sağladığını düşünüyorum. Belki bu konu üzerinde fazla duruyorum ama daha öncede bahsettiğim gibi yerli üretimi destekleyen biri olarak böylesi yazılımların üretilip geliştirilmesi beni gururlandırmakta ve ayrıca ülkemizin geleceği hakkında da yarınlara umut dolu bir şekilde bakmama neden olmaktadır.

Mahmut ALTUNTAŞ
Altuntaş Makina
Malatya






TÜM ETKİNLİKLER >>